POLITYKA PRYWATNOŚCI 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informuję, iż:

    1. ADMINISTRATOREM PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH JEST SPÓŁKA POD FIRMĄ: 

INTER-PROPERTY sp. z o.o. sp. k. z siedzibą w Krakowie (KRS 0000497279) 
31-419 Kraków, ul. Rozrywka 24/55
Adres do korespondencji: CENTRUM SPORTOWE CASCADA, ul. Szuwarowa 1, 30-384 Kraków.

    2. PRZETWARZANIE PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH 

Przetwarzamy Pani/Pana dane osobowe, dlatego, że w związku z charakterem prowadzonej przez nas działalności gospodarczej mamy prawnie uzasadniony interes 
w ich przetwarzaniu. Podczas korzystania z naszych serwisów, gromadzimy informacje dotyczące interakcji Użytkowników z Serwisami i treściami, w tym: informacje dotyczące urządzenia i logowania, tzw. logi systemowe, zawierające datę, czas wizyty i numer IP urządzenia, z którego nastąpiło połączenie oraz dane na temat statystyki oglądalności Serwisów, ruchu do i z poszczególnych witryn. Powyższe działania mają na celu udoskonalenie Serwisów oraz dostosowywanie ich do potrzeb Użytkownika. Dane te mogą być wykorzystywane także dla celów marketingu bezpośredniego. Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzonej z konkretnymi osobami korzystającymi
z Serwisu lub Systemu i nie są wykorzystywane przez Administratora w celu identyfikacji Użytkownika.

    3. PRZECHOWYWANIE PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH

Administrator Serwisów Internetowych dopasowuje treści do zainteresowań użytkownika jak również może gromadzić dane statystyczne, analityki internetowej oraz monitorowania ruchu na stronie internetowej. Dane osobowe będą przetwarzane 
w celach marketingowych od momentu akceptacji do momentu  wyrażenia sprzeciwu bądź do  wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych.

    4. PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH 

Dane osobowe przetwarzane są na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) 

    5. ODBIORCY PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH 

    a) Pani/Pana dane osobowe są u nas bezpieczne, udostępniamy je swoim zaufanym podwykonawcom oraz partnerom, którzy współpracują z naszą Firmą w toku wykonywanej działalności gospodarczej (tj. informatyczne, marketingowe, prawne itp.).
Serwery, z których korzystamy zlokalizowane są na terenie EOG, nie przekazujemy Pani/Pana danych osobowych do państwa trzeciego.
    b) Pani/Pana dane osobowe nie są u nas profilowane, zatem nie podejmujemy decyzji w sposób zautomatyzowany. 

    6. MA PANI/PAN PRAWO W ZWIĄZKU Z PRZETWARZANIEM DANYCH OSOBOWYCH  DO:
    • usunięcia danych,
    • korekty danych,
    • dostępu do danych,
    • wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
    • ograniczenia przetwarzania danych osobowych w zakresie jakim są przetwarzane na  podstawie wyrażonej zgody prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, 
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, jakim jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

    7. POWOŁALIŚMY ZESPÓŁ DS. OCHRONY DANYCH OSOBOWYCH, WIĘC PYTANIA/WNIOSKI  W ZAKRESIE PANI/PANA DANYCH OSOBOWYCH PROSIMY KIEROWAĆ POD ADRES: odo@inter-bud.pl

 

.

POLITYKA COOKIES 


Podmiotem zamieszczającym na Twoim urządzeniu końcowym pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator serwisu internetowego www.cascada.com.pl 
(zwanego dalej Serwisem): INTER-PROPERTY sp. z o.o. sp. k. z siedzibą pod adresem ul. Rozrywka 24/55, 31-419 Kraków. 
Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” 
(session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
W ramach Serwisu mogą być stosowane następujące rodzaje plików cookies:
    • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.; 
    • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań. 
W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies 
w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione 
w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies 
w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości 
i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
Więcej informacji na temat cookies dostępnych jest pod adresem www.wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.